Vaniljbullar/sockerbullar!
Idag har jag bakat vaniljbullar/sockerbullar.
Små minisar blev det då jag tycker stora kan bli för mycket.
Då är det bättre att göra små och ta fler om man vill ha.
Dom fick högsta betyg av alla som smakade så antar att dom blev riktigt goda :)

För ca 48 bullar behöver du:
125 gram smör/margarin
3 dl mjölk
50 g jäst
0,5 tsk salt
1 dl strösocker
0,5 tsk kardemumma
9 dl vetemjöl
Fyllning :
Vaniljkräm
Gör såhär:
Smält margarinet, häll i mjölken och värm upp till 37 grader.
Smula jästen i en degbunke och lös upp jästen med vätskan.
Tillsätt salt, socker, kardemumma och nästan all mjöl.
Arbeta degen smidigt och låt den sedan jäsa ca 40 minuter.
Sätt bullformar på en plåt.
Gör under tiden Vaniljkräm (jag tog kallrörd marsanpulver)
När degen jäst färdigt kan du dela den i två delar kavla sedan ut degen och skär sedan ut 24 rutor per deg ca 6 x 6 cm stora (jag tog hjälp av ett glas och gjorde så många cirklar det blev och eftersom jag gjorde små bullar så blev det mer än 48 st färdiga)
Lägg en klick Vaniljkräm på varje rektangel/cirkel och nyp ihop varje ruta/cirkel runt fyllningen och lägg skraven neråt i bullformar
Låt jäsa övertäckta i ca 40 minuter och starta ugnen på 225 grader.
Grädda bullarna 7-8 åtta minuter.
När bullarna sedan svalnat lite så smält smör och rulla dom i smör och sedan direkt i socker.
Vill man frysa in bullar så gör det som dom är och rullar bullarna i smör och socker när dom har tinat upp :)
Receptet har jag hittat på tidningenhembakat.se