Nyår!

Nu är det mindre än 1½ timme kvar till tolv slaget, vilket betyder att det snart är nytt år. 
2013 året som kommer bli min och sambons, året då vi ska flytta, fixa till i huset och vår älskade son kommer till världen. Det kommer förändra en hel del i mitt liv, men det kommer också bli det bästa året som jag har haft.
 
Denna nyårskväll bestämde vi oss för att bara vara hemma och äta gott, började med god frukost, sen blev det fika hos svärföräldrana, jag serverade fläskfilé med potatisgratäng och en godgod efterrätt. Vi har även spelat bingolotto, men inte fasiken vann vi något ;). Innan allt detta så var vi även borta i huset och lämnade lite saker, vad jag längtar tills vi flyttat. 
Nu kollar vi på tv och myser med djuren, dom hoppar till varje gång en rakets skjuts upp i luften, förstår inte varför folk ska börja innan, trodde det var på tolvslaget man skulle skjuta pangpang. Hoppar dom till nu när det bara är enstakade raketer hur kommer det då va när det blir tolvslaget :o.

Jag har iallafall haft en bra kväll, hoppas ni också har haft det :)

Här kommer lite bilder från kvällen/dagen :)
 

Gott nytt år!

Då skriver jag gott nytt år till er alla :)

Nu ska man bara vänta in år 2013 som kommer förändra en hel del i både mitt och sambons liv, men det kommer garanterat också bli det bästa året i våra liv <3
 
Hoppas ni får en fin och underbar kväll :)
 

V. 27 (26+0)

Bebisen

Den här veckan blir din bebis drygt 23 cm från huvud till stjärt och väger omkring 900 gram.

Efter att i en månad har haft ögonen slutna så börjar bebisen att öppna dem under denna vecka. Ögonen är nästan helt färdigutvecklade.

Bebisen kommer att fortsätta att bilda underhudsfett, även om det vid den här tiden fortfarande är ganske liten och tunn. Vid förlossningen kommer den att ha samlat på sig tillräckligt för att klara den tuffa världen utanför livmodern och för att få det typiska rultiga bebisutseendet.

Blodkärl bildas i lungorna för att förbereda dem på ett liv utanför livmodern. Blodcirkulationen är fullt fungerande och navelsträng, moderkaka fortsätter att växa för att kunna försörja det allt större fostret. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.

Även om det fortfarande är alltför tidigt för din bebis att födas så skulle den nu har c:a 70% chans att överleva om den föds på ett sjukhus med rätt resurser.

Du

Övre delen av din livmoder är nu c:a 6 cm ovanför din navel, och du kommer fortsätta att växa ungefär 1 cm per vecka. Om du har ätit balanserat och närigsriktig kost har du förmodligen gått upp omkring 7-10 kg fram till nu.

Eftersom bebisen ligger högre upp i buken nu så kan det hända att du ibland upplever att det gör ont under revbenen.


 Egna tankar:
Frågan är ifall jag ens har några egna tankar denna vecka, allt har varit som innan, förutom att jag inte känner smurfens sparkar lika bra längre, men det kan ju vara för att det börjar bli trångt för honom och han inte kan röra sig lika mycket. Men när jag väl känner sparkar så kan jag lovar att han sparkar, man kan tro att han gör allt för att komma ut ^^. Men eftersom det fortfarande är lite väl förtidigt för honom att komma till världen så får han gärna ligga där ett tag till :).Magen växer fast jag tycker den känns mindre, fast det kanske hör till det också, vem vet, inte jag iallafall :P, dock ser jag inte mina fötter längre, så rund om magen det är jag allt ;).
 
 
 

20121230

Idag har vi valt att ta ner julgranen och antagligen lite av de andra julsakerna.
Anledningen till det är för att vi har börjat packa så smått och sen så är ju julen för min del slut :).
Ska packa ner så mycket som möjligt så vi kan flytta ut saker till huset :).
Vill ju trots allt komma ifrån lägenheten så fort som möjligt.

Så nu håller vi på med att packa ner saker, och ska även städa, lite sent påtänkt men det behövs.
Jag har själv inte orkat något och sambon jobbar ju så mycket, men ikväll så jävla ska det städas :P