31+0

Välkommen vecka 32!
Barnets totala längd är nu ca 42 cm och väger ca 1,79 kg i början av veckan och ca 1,95 kg vid veckans slut!

Då välkommnar vi en ny vecka och som jag sagt tidigare så går veckorna verkligen super fort.
Kan inte fatta att vi redan går in i vecka 32, det är ju inte lång tid kvar nu.
Jag längtar mer och mer för varje dag som går, och önskar nästan att det är dags nu, så mycket längtar jag.

Det sparkas på som vanligt i magen och man ser verkligen tydligt hur han vänder på sig, idag såg man hur rumpan flög fram och tillbaka som om han dansade loss i magen, så sjukt häftigt att se.
Allt är för övrigt bra med mig, förutom nätterna, usch på dom, sover så otroligt dåligt, ryggen värker och jag hade lika gärna kunnat stå upp och sova.
Sammandragningarna kommer och går, ibland värre och ibland inte så farliga alls.

Vi har även bestämt oss för namn nu, och vi känner oss 99,9% säkra på att det blir det namnet.
Men vad det kommer bli för namn vill vi hålla hemligt ett lite tag till :)
 
 
 

20150228

Välkommen den 28 Februari som innebär sista dagen denna månad.
Snacka om att Februari månad rullat förbi i rasande fart.

Idag vaknade vi redan 06:30, jag och Kevin gick upp och kollade på bolibompa så fick pappan i huset ligga kvar i sängen en stund till innan vi gick ner för att käka frukost.
Nu på förmiddagen har vi faktiskt inte gjort så jätte mycket, ena stunden vilar vi och sen helt plötsligt leker vi tagen, vi låter som en flock elefanter som springer på ovanvåningen ;).

Har precis slått in en present til llillebror för ikväll är det dags för 17-års kalas.
Tänk att min lillebror fyller 17 nästa vecka, helt sjukt, han var ju nyss 5 år ;).

Så nu ska jag snart påbörja lunchen då Kevin börjar bli lite smått hungrig och sen trött på det, så efter vi ätit så lär han nog somna, och då ska jag påbörja med att dekorera kvällens tårta, jag tycker ju det är kul att hålla på med sånt men man blir jävligt nervös över vad folk ska tycka om den, tänk så blir den ful och äcklig, haha vilka tankar man kan gå runt på.

Hoppas ni kommer få en bra Lördag för det kommer nog vi få :)
 

20150227

Godmorgon på er!
 
Idag valde Kevin att vi skulle gå upp redna 06:30, jag hade gärna velat ligga kvar i sängen en halv timme till, men vi gick upp och kolla på bolibompa och morgonshowen tillsammans.
Eller ja fram tills det var dags att gå till förskolan, saknar min lilla kille redan, det är jobbigt att lämna honom vissa dagar, även om han blir hur glad som helst och älskar att vara där så är det jobbigt för mamman, jag vill helst ha honom hemma och sitta och gosa med honom :).

Men som sagt, Kevin är på förskolan, jag har precis ätit frukost och idag blir det ingen skola för mig, jag mår inte helt hundra. (inte på sjukvis) utan är hur trött som helst och ryggen värker.
Nätterna för mig är ett helvete, sover dåligt, ligger och vrider och vänder mig hela tiden, och inte nog med det så har jag fått hemska mardrömmar.
Men "bara 63" dagar kvar förhoppningsvis.
Jag älskar att vara gravid, men för var dag som går så längtar jag bara mer och mer efter bebisen och som sagt nätterna plågar mig..
 
Så idag fram tills jag ska hämta hem min lilla kille så blir det plugg som står på schemat, ska även slänga ihop en hallonmousse då jag håller på med en tårta som ska vara klar tills imorogn, och moussen ska ju stå och kyla av sig några timmar.
Mannen min slutar tidigt idag och är hemma vid lunch och sen är det äntligen heeeelg för hela familjen :)
 

Påtvingat liv!

Påtvingat liv av Tiana Adolfsson

Då var ännu en bok utläst, och denna gången var det boken påtvingat liv.
Påtvingat liv handlar om en tjej som blir adopterad från Finland till Sverige som sexåring.
Vilket inte alls var så lätt för henne, hon kom inte till en snäll familj om man säger så, hon blir utsatt för sexuella övergrepp av sin adoptivpappa, adoptivmamman är rent ut sagt elak och kränker Tiana med fula och elaka ord.

Detta är en gripande historia och det gick inte att sluta läsa när man väl kommit in i boken, att en person ens ska behöva leva på detta sätt är inte okej.

Boken får 3½ poäng av 5 

 (Bild och texten under bilden är lånat från Adlibris.se)
 
Tainas berättelse handlar om ett liv som påtvingas ett litet barn helt mot dess vilja. Som sexåring tvingas hon att byta land och språk. Hon förlorar sin familj i Finland och tvingas leva med två vuxna människor i Sverige som hon själv aldrig skulle ha kallat för familj, om hon bara hade fått en chans att välja

Hos de svenska adoptivföräldrarna utsätts Taina för sexuella övergrepp från första stund av den alkoholiserade adoptivpappan. Tainas adoptivmamma vet vad som pågår med väljer att blunda för övergreppen. I stället kränker hon ständigt Taina genom att tala om för henne att hon är dum, tjock, ful och misslyckad.

Som vuxen kämpar Taina mot sitt dåliga självförtroende och sin dåliga självkänsla. En känsla av rotlöshet och främlingskap förföljer henne. Hon räddar andra vilsna själar när hon i själva verket skulle behöva rädda sig själv. Hon inser inte när hon blir utnyttjad och klarar inte av att säga nej till destruktiva relationer, eftersom hon har svårt för att sätta gränser. Tainas längtan efter kärlek och bekräftelse utnyttjas allt oftare av mindre nogräknade personer, och alkoholen blir ett sätt för Taina att uthärda den outhärdliga tillvaron. När hon försöker komma tillrätta med sitt liv och sina upplevelser utsätts hon än en gång för kränkningar, denna gång av läkare och andra myndighetsutövare.

Numera är Taina sin bästa försvarsadvokat själv. Hon kan sätta gränser och låter sig inte längre utnyttjas. Hennes ledord är: Gå inte förbi någon som kommer i din väg, för du vet inte vem det är du möter. Le och säg något vänligt. Den människan kunde ha varit du. När du som bäst hade behövt ett leende och ett vänligt ord.