Hönökaka!

Har länge varit sugen på att baka bröd av något slag.
Efter att ha kikat runt ett tag på google efter ett recept så hittade jag ett perfekt recept till hönökaka.
Och det bästa av allt var väl att man för en gång skull hade allt hemma till att kunna baka.
Jag tycker oftast att det alltid ska va en himla massa ingredienser i bröd, ingredienser som man inte har hemma eller i värsta fall aldrig hört talas om..
 
När jag har hämtat hem Kevin från förskolan så blir det självklart hönökaka till mellis.
Både jag och mannen tjuvsmakade en och dom blev fantastiskt goda :)
 
Du behöver:
4 dl grahamsmjöl + ca 8 dl vetemjöl
50 g smör eller margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
1½ tsk salt
2 msk sirap
 
Gör såhär:
1. Smält smör/margaring i en kastrull och häll i mjölken.
Låt det bli fingervarmt (37 grader)
2. Dela sönder jästen (går lika bra med torrjäst, det använder jag) i en stor bunke och rör ut den med degspadet.
3. Tillsätt salt, sirap och nästan all mjöl och arbeta ihop till en smidig deg, knåda ordentligt (jag använder hushållsassistent)
4. Jäs under bakduk i ca 60 minuter.
5. Knåda degen lite lätt på ett mjölat bakbord.
Dela degen i åtta billar som du sedan kavlar ut till ca ½ cm tjocka runda kakor.
Nagga ordentligt med en gaffel.
6. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i 15 minuter.
7. Grädda i ugnen ca 5 minuter i 250 grader (jag hade ca 230 grader, varmluftsugn)
8. Låt svalna på galler.
 
 
Nouw.com/Emmaafrida

Vad gott de såg ut 😊 😍 duktig du e som bakar och står i :-D

Svar: Det var väldigt gott, och båda barnen gillade det och då är det nog gott så kräsen Kevin är 🙊 tack så mycket snälla du ☺
Therese