Fläskfilégömma!

Dagens middag idag, oj säger jag bara, så god.
Även idag fick jag insperation av Jennys matblogg och denna gången fick det bli fläskfilégömma.
Såhär gjorde jag:
 
1 fläskfilé
salt & grillkrydda
1 liten purjolök
2 ½ dl creme fraiche
1 ½ dl grädde
3 msk ketchup
½ msk kalvfond
salt & peppar
10 körsbärstomater
Riven ost
 
Ställ ugnen på 200 grader (varmluft)
Skär filen i medalonger och bryn bitarna i en stekpanna med smör, salta och ha på med grillkrydda.
Hacka purjolöken och lägg på botten av en ugnssäker form, lägg filébitarna över.
Blanda ihop creme fraiche, grädde, ketchup, fond, salt & peppar.
Fördela ut såsen över fläskfilén, klyfta tomaterna och häll över riven ost.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

klar att servera, vi hade ris, sallad och rödavinbärsgelé till :)
 
Jennys recept hittar ni här 
Anonym

En dum fråga kanske, men vispade du grädden innan du blandar ihop?

Svar: Nej jag vispade inte grädden innan :)
Therese

Anonym

Tack för svar!!